skara sommarland fast utan bla lappar

idag tog jag, mika, lina och becca linbanan till en o som ligger nara nha trang. pa sjalva on steg man iland pa vietnams svar pa skara sommarland. vi akte karuseller vi trodde vi skulle do av och akte vattenrutchbana sa att vi skrattade och skrek om vartannat. (vi skippade rutchbanan de kallade kamekaze, kandes lite vaaal.. ja, farlig)
daremellan lag vi pa den totalt kritvita stranden och solade oss.

var vecka i nha trang har varit fantastisk, och har hojt hela var bild av vietnam. med hjalp av solsken i tva former skulle jag vilja saga, dels den uppe pa himlen, dels tva tjejer fran goteborg som inte kan beskrivas battre pa annat vis.

ikvall satter vi oss pa bussen till saigon och det kanns konstigt att vi styr hemmat sa sakterliga. snart ar vi pa koh tao, min favviso i thailand och val dar har vi "bara" tre veckor kvar av var resa.
det kanns bade konstigt och skont pa samma gang. det ska bli sa kul att komma hem och traffa familjen, tomas, vannerna och slaktingarna!
dessutom missar jag mammas 50-arsdag, det svider lite. men hon har lovat att spara kalaset tills jag ar hemma, sa jag ska inte klaga!

fick ett sms i natt av froken karlsson dar hon skrev "I've got soul but I'm not a soldier". jag blev varm i hela hjartat.


fodelsedagsfirande, sol och svenskar

det verkar definitivt som att det ar ett helt gang svenskar som blivit influgna till nha trang pa senaste tiden. idag nar vi lag pa stranden med lina och rebecca (goteborgstjejerna) lag det i princip bara svenskar runt om oss. med undantag for ett gang norrman, same same but different.

idag firar vi linas fordelsedag, vi borjade med hotellfrukost och fortsatte med strandhang, sang och tarta och ikvall blir det drinkkvall pa deras takterass. inte fel!

om nagra dagar (sondag) aker vi till ho chi minh (saigon) och dar stannar vi en dag for att dra oss vidare mot thailand pa tisdag. tiden bara springer ivag och vi forsoker njuta pa sa gott vi kan. har fatt upp var spirit igen och har roligt 24/7. lordag hela veckan typ.

nar vi landar i thailand bar det av mot koh tao (min favvo-o) sa fort som mojligt. det ska bli ett kart aterseende. efter koh tao vantar ett annu karare aterseende, nar vi moter upp med hanna och jonas i krabi.
vi langtar.

jag skrattar, ler och dansar mig igenom livet just nu. jag ska spara den kanslan i mitt inre och aldrig slappa ut den. bara ha den dar inne och kanna mig sadar fjarilsfylld.
det ar mina planer pa livet just nu.

upp, upp och ivaaaaaag!

dagens memoarer

vi vaknade bada utan huvudvark och med roliga minnen fran gardagens kvall. fishtanken uteblev, och lika bra var val det.

att en random person kommer fram till en pa ett dansgolv i nha trang och sagar "jag kanner din lillebror, henke larsson! och rakan!!" ar harligt men konstigt men sa var det. daniel gick i rickes klass i gymnasiet, och hans polare erik ar lizettes kompis elisabets lillebror. det kanske lat langsokt men anda, tank vad varlden faktiskt ar liten.

vi fyra falkenbergsbor gick vidare mot en "gatubar" (barnstolar i plast + tillhorande bord, ungefar i mina gamla lekstugemoblers storlek) dar dom serverade billig ol (2 spann for en flaska) och slog oss ner dar tillsammans med 3 killar fran sydney. som om inte falkenbergskillarna var nog traskade rebecca och lina (goteborgstjejerna vi traffade i hoi an) forbi vart hak och joinade oss for en stund.
australia day firades alltsa med mestadels svenska vastkustbor. inte fel alls!

idag har vi hangt pa stranden med samma gang. det visade sig att vi klickar totalt med dom sota goteborgsflickorna. vi har aven turen att dom ska stanna i nha trang lika lange som vi, sa bli inte forvanade om vi om nagra dagar har lagt till med anna gottiga ord sadar.

nu ska jag skypea med frugan.
swing!

hej! jag heter sofie och jag ar strandholist.

jag alskar att ligga pa stranden! platt pa rygg, med solen stekande pa magen. det ar livet pa den sa kallade pinnen.

idag har vi dock agnat oss at andra saker, vi har namligen varit pa spa. for hela upplevelsen betalade vi 70 kronor. gyttjebad ingick och det var spannande, men kallt.

vi hamnade i en pool med en kinesisk kille som horde fel och trodde vi var fran schweiz, vi rattade honom inte utan pratade pa om vara finfina alpberg som vi har. jag upplyste honom aven om att schweizarna pratar ungefar tyska, fast inte riktigt. han berattade att hans drom var att aka till europa och sjalvklart varat enastaende land. undrar om han varit lika entusiastisk over sverige?

ikvall ska vi ga ut och fira lite granna, som mikaela skrivit pa sin blogg sa ar det australia day idag, och sadant kan man inte bara bortse ifran. hon namnde aven nagot om fishtank, och ja, vi far val se. (en fishtank ar en valdrigt stor spann bestaende av tva flaskor vodka, en flaska rom, en halv flaska tequila blandat med  annanasjuice och sprite.)
vi traffade tva gulliga tjejer fran goteborg i hoi an, och vi hade turen att de skulle at samma hall som vi. nu ar dom alltsa har i nha trang, sa vi ska nog ha en liten australia-day-date med dom forhoppningsvis + en engelsk tjej som bor pa vart hotell.

for ovrigt sa tycker jag att yr.no ar grymma pa att spa vader, vi har 5 stralande solskensdagar att vanta + tillhorande strandmissbruk. en sak kan man ju saga, att mitt missbruk kommer botas ganska fort pa en rehab-klinik som kallas sverige.
vi har en vecka kvar i vietnam och landet har valt att visa sig fran sin basta sida. vad kan man mer fraga efter? vi ar nojda!

horrni, jag ar valdigt sugen pa att lagga upp bilder, men eftersom datorerna har ar lika smittsamma som ungarna pa dagis sahar ars, sa vantar jag tills jag brant over picsen pa skiva. en vecka eller sa, shouldn't take longer.

 


29 minuter och 43 sekunder pure quality

jepp, jag snackar om mitt skypesamtal med aniiiiiiii squid bentsson.

tre punkter

- ikvall satter vi oss pa natt(piss)bussen tillbaka till nha trang. dar har vi (av yr.no) blivit lovade atminstone 5 dagars solsken, vilket kanns bra.

- jag har framtida utsikter som snickare. i alla fall om det raknas att man far hjalpa sin pappa att spika spik i den nya lagenheten vi ska bytta ovanpa vart stall.

- pappa d forser garna sin dotter mikaela med harliga dans-videos vi mailen. mikaela hurrar! (host, host)

konstaterande

efter en skypestund med bade mamma och pappa blir jag annu mer overtygad om att dom verkligen ar varldens basta.

for er som orkar med lite random tankar i oredigerad form

ibland kanns det konstigt att vara ute pa langresa.
ibland slas man av att det enda man egentligen ager och har ligger i en enda ryggsack. alla vadesaker man har (pass, pengar, kontokort, flygbiljetter, mobil, kamera) bar man i stort sett med sig hela tiden eftersom det ar ganska stor stoldrisk (har i vietnam atminstone). gud forbjude att passet skulle bli stulet. det ar det viktigaste man har numera.
det ar en falsk trygghet man vaggas in i nar man tanker att ens hotellrum ar safe. att dar kan man lamna vardesaker sa som kamera osv. nej, nej, det var pa ett hotellrum jag blev av med massa kontanter som lag i min planbok i en vaska i min ryggsack (det var thailandska bath jag lamnat dar, inget annat i planboken). stadpersonalen maste alltsa ha rotat i mina saker.
den enda personen jag kanner har ar mikaela. vi har varandra, vilket ar guld, men tank anda. 6 manader och bara ha en person runt omkring sig som man kanner (tack for mail, sms och blogg). tur att vi kanner varandra sa val.
man loper ganska stor risk att bli lurad. lurad pa pengar framst, av exempelvis taxibilar. guidebocker ar bra, for dar kan man lasa sig till vad som ar ett skaligt pris for t.ex. taxiresor. var forsta taxiresa i vietnam betalade vi tre ganger for mycket for. fick vi reda pa genom guideboken i efterhand.
visst, det varsta som kan handa ar inte att bli lurad pa pengar, speciellt inte har, eftersom det anda inte handlar om sarskillt mycket pengar.
men anda. som turist ar man ganska utsatt. man maste lite pa folk som man egentligen inte alls kanner. nar man fragar om vagen, fragar om hotell, fragar om.. ja, vad man nu kan tankas fraga om.

a andra sidan.
det ar helt fantastiskt att vara ute pa langresa. man lar sig valdigt mycket. man slappanar av, far massa tid att tanka. jag har tankt igenom manga saker gallande min framtid, visst, jag kanske inte har kommit fram till sa mycket, MEN, mina vanner, jag har haft tid att tanka.
tid som jag inte hade hittat hemma.
jag har fatt chansen att uppleva saker som vissa aldrig far uppleva. till exempel att sitta pa en liten sando i mitten av barriarrevet och se jatteskoldpaddor simma forbi bara 5 meter ifran en i turkosblatt vatten. for att namna en grej bara.
jag har mott valdigt mycket olika manniskor. vissa valdigt konstiga, andra bittra, vissa glada, andra speedade, endel likgiltiga, andra levnadsglada. framfor allt har jag traffat vanner for livet.
jag och mikaela har verkligen lart kanna varandras alla sidor, och aven om vi kant varandra i typ 20 ar, sa har jag upptackt sa mycket nytt hos henne! jag antar att det ar detsamma the other way around.
jag har fatt se bitar av varlden som jag for tva ar sen inte visst fanns. sma, sma detaljer och hemligheter som for mig kanns stora, men som for andra kanske bara ar ett sandkorn.
jag har fatt sa otroligt mycket inspiration. dels inspiration som jag rent konkret vill fa ut i form av projekt sa som somnad, smyckestillverkning, malning, inredning osv. dels inspiration for livet. vad jag vill gora och varfor.

nar jag kommer hem ska jag sluta skriva blogg (sorry helen, jag kan halla pa tills du kanner dig avvanjd..:P). jag ska borja skriva roman.
for det har varit ett evigt tjat pa mig om att jag alskar att skriva, men jag har aldrig gjort mig sjalv en storre utmaning an att skriva insandare eller skriva blogg.
att ge sig pa en roman eller en novell, om an bara for mig sjalv att lasa kanns som en utmaning.

framfor datorn.

jag och mikaela har insett att var natt i london som for en manad sen kandes helt okej och till och med rolig, endast kommer vara 24 timmas plaga. vi kommer vara jetlaggade och urpanka, riktigt lusfattiga.
resonemangen gar ungefar: ja, men om vi bor jattenar flygplatsen och koper massor av tonfisk i bangkok, sa klarar vi oss ganska billigt undan.

vi kom fram till att en ombokning av flyget vore det basta, men det ar inte sakert att det ar mojligt. darfor har vi nu googlat alla mojligheter att fa tag i ett billigt flyg hem, den 1:e mars nar vi kommer till london.

vi hittar dock inga billiga flyg, vilket gav upphov till den har numera klassiska kommentaren:

mikaela: assa, gar det kanske nan bat eller?

P.S

foregaende inlagg kanske kan uppfattas som lite, ja.. negativt.
sa var det inte alls menat!
jag a-l-s-k-a-r vietnam so far!

nu: in till gamla stan (som btw ar unesco-markt) for en laaaaaang fika.

vietnam

vietnam ar fuktigt. 90% luftfuktighet vissa dagar. det luktar.. en blandning av mat och rokelse var man an kommer. vidare har sakert 95% av vietnameserna en san dar trekantig rishatt, och de aker garna 5 stycken pa en moped. oftast har den som kor hjalm, men inte dom andra.
den mening pa engelska dom i princip alla vietnameser kan ar "hello, wanna buy something? very cheap!". om man haller pa att diskutera nagonting (exempelvis priser eller att man vill lamna tillbaka nagonting) sa kan de helt plotsligt inte engelska. alls.
nar det regnar hojer dom priserna pa paraplyerna (jag under vad christer skulle sagt om det?). inne i bussar far man inte ha skor pa sig.
allting skots via papper. de har inget datasystem har, tank, till och med polisen och myndigheterna har inga datorregister, utan allting dokumenteras via, ja, papper. svart pa vitt.
det basta sattet att pruta ner en vara ar att ge sitt pris och sedan bara ga darifran, sa kommer de springade efter en.
varje morgon spelas en och samma sang valdigt hogt, runt halv atta. vi vet inte om detta ar nagon typ av "godmorgon"-sang, men antagligen.
om det star potatis i menyn pa en restaurang sa far man inte potatis, utan pommes frites. (hur kunde jag vara sa dum att jag trodde det var kokt potatis?) 
deras akademiska kvart ar val mer utav en akademisk timme. ska bussen hamta upp en klockan sex, sa kan den lika garna komma sju eller halv atta.
ett mal mat inklusive dricka pa restaurang kostar allt fran 7,50 till 100 pix. for 100 pix far man dock lyxmat, typ treratters.
jag brukar ata for 10 spann. 
det bor 86 miljoner i vietnam, som ar ungefar lika stort som halva sverige (?). okej, storleken var en gissning, men jag skulle uppskatta det ungefar sa.
i vietnam ar man miljonar. okej, 1 miljon dong ar 300 kronor.
har man inte en fungerande tuta kan man inte ge sig ut i trafiken har. man maste namligen tuta hela tiden. ett tut kan betyda "har kommer jag" "hej, gamle kompis" "akta pa dig din idiot" "jag tanker kora om dig" "nu svanger jag" "se upp!". som ni marker hade jag aldrig vagat ge mig ut i den har trafiken. jag ar radd varje gang vi korsar vagen typ.

hål i skorna och jag går i ösregnet

for man kan val kalla flipflop for haliga skor?
och osregn, ja, det kanner man ju igen nar man upplever det.


svar pa kommentarer:

anna: eller hur! jag har borjat det nya aret i anti-stressens tecken!

anonym: mikaela har plojt 3 lonely planet fran parm till parm. australien, nya zeeland och vietnam. inte illa pinkat va?

mamma: du hade varit mer an valkommen att ligga bredvid mig under en palm. nasta semster kanske? och ja, det kanns skont att tanka i hemmat-banorna. absolut!

mamma 2: jag lovar att halla dig up to date med alla spannande saker som hander i abborrakull! vi kanske kan skypa lite med?

erika: jag kan tanka mig att du gillade nattbussen, rosa filtar och allt!visst ar det lite mysigt, i alla fall den forsta timmen. hade ni ingen toa? det hade vi. mikas "sang" var ovanpa den, sa det luktade rejalt med.. hm.. kiss nar vi kom fram. inte frascht, men bra, man sparar ju in pa en natts boende med :)

guess: jag ar med pa alla dina briljanta planer. det later fint, nastan lite romantiskt. du och jag och lasse i en bubbla liksom ;)

hannapanna: hahaha, halsa henne sa gott!

pappa: nepp! har inte fatt nagot sms, men skicka garna om'et till mitt svenska nummer som jag har i nu! (glom inte skriva +46) kram!


three swedish lovechilds

sa heter en playlist jag skapat i min mobil.
ni kan saker sjalva lista ut vilka tre det handlar om.

kulturkrock

vt = vietnamesisk tjej
sm = sofie och mika

at the market:

vt: how many boyfriends do you have?
sm: one!
vt: in vietnam, if you have many boyfriends you are very beautiful. if you have only one, not so beautiful. if you have non you're ugly.
sm: oookej, well, we only have one.
vt: okej..

20100119

sovmorgon? check!
hotellfrukost? check!
regn utanfor fonstret? check!

det ar ganska gott att bo pa ett bra hotell nar det regnar och ar gratt ute. jag misstrostar faktsikt inte. annars har jag latt for att hanga upp mig pa att vadret ar daligt.
vi har hittat en restaurang med gudomlig soppa. majssoppa. passar bra nar det regnar. och det ar ju inget kallt regn, det ar sommarregn. och sommarregn luktar gott.

nu ska vi kila ivag till skraddaren igen, jag ska bestalla en kavaj/jacka. kommer kosta mig 180 kronor. det svider inte alls faktiskt.


han andreas.

han har ganska bra pa att matcha plagg med varandra och fa det att se nonchalant snyggt ut.

den som vantar pa nagot gott.



..behover i vietnam inte vanta lange. klockan 16 ar dom klara!

skor, skor, skor

mina fotter ar ganska annorlunda. valdigt breda liksom, ofta far jag ga upp en eller tva storlekar for att fa i min breda fot, fast jag egentligen bara behover 38:or. nu har jag dock varit och mattbestallt skinnskor for 300 pix styck! det ar vietnam-lyx. indeed.

arets miss

det svider alltid lite att missa grammisgalan. dock svider det inte att tva gick till lasse, som jag for ovrigt upptackte pa nytt igar i nattbussen mellan nha trang och hoi an i vietnam. att vi skulle aterforenas just har, jag och lasse var lite utav en overraskning, men nu ar vi pa g igen. mer an nansin faktiskt. fast vi har kant varandra lange och val.

me like


nha trang no more

ikvall bar det av med nattbussen till hoi an, som enligt alla tips och rad vi fatt ska vara en fin och mysig liten kulturstad.
passar ju bra, for jag ska bli kulturtant nar jag blir aldre.

nattbussen ar en sa kallad liggbuss. och saterna man ligger i ar nog anpassade efter en medellang viatnemes skulle jag tro, och jag ar waaaaaay beyond deras medellangd.
liggsaterna ar liksom for korta for mika. jag ar glad att jag inte ar langre!
vi har bokat forsta natten pa ett medelmattigt hotell, men de nastkommande 5 natterna blir det lyx (i alla fall backpackerlyx) pa hotell med frukostbuffe, gym, pool, gratis internet etc. etc.
kanns som att jag kommer sova battre dar an i nattbussen.

...


oftast brukar orden floda nar jag satter mig vid ett tangentbord.
bara rinna ur mig liksom, och ibland far jag hejda mig for att inte kvava er, ni som laser.
idag ar det annorlunda.
kanske ar det min bok-koma (jag kan liksom bara ta in ord, inte fa ut dom?), kanske ar det for att vi drack vin igar. det marks i mitt huvud idag.

jag forsoker klamma ut det sista (konstigt att 7 veckors semster kan ses som det sista) ur var resa.
det kanns skont att det gar mot slutet pa var resa, aven om allt fortfarande ar underbart, haftigt och nytt, sa hade det varit skont att sova i sin egen sang. vara hemma. dar det luktar hemma. dar man kanner till varje vra. badda sin egen sang.
sanna saker.

missforsta mig ratt, jag har inte hemlangtan med jag ser fram emot att satta min for pa landvetter.
for sure.

ni hittar mig till hoger om palmen dar framme.

med min 15:e bok pa 3 och en halv manad.
jag har mer tid an vanligt, det ar uppenbart.


ett fragetecken..

vi har varit i vietnam i tva dagar och jag kan fortfarnde inte lista ut om det ar hoger eller vanstertrafik.
jag tror det ar kor-som-du-vill-och-tuta-garna-trafik som galler har.
sa maste det vara.

goodmorning vietnam!

vi kom till vietnam matta och belatna, lizette, du hade ratt! flygresan och maten var en utav det battre slaget!
val framme i ho chi minh hoppade vi in i en taxi, som skulle ta oss till vart hotell. vi var val trotta eller nagot i den stilen, eller nej, jag ska nog inte ens skylla pa det, vi var inte uppmarksamma. taxin visade sig vara en svarttaxi, och bade jag och mikaela trodde att vi blivit kidnappade. jag bad till gud konstant under den halvtimmen vi satt i taxin och trodde att vi skulle do.
det gjorde vi inte.
vi kom fram.
men hadanefter kommer jag aldrig mer att vara sa ouppmarksam. man lar sig nagot pa allt.

nog om trakigheter, vietnam ar ett fantastiskt land pa manga satt!
vi har atit grymt god mat sedan vi kom. jag fullkomligt alskar maten har. vi har aven gatt pa marknad, strosat pa gatorna och tiattat pa folk.
vi har nu kommit fram till nah trang, en ort vid havet. idag har vi legat pa stranden och har fatt lite farg pa skinnet igen.

efter att ha varit pa resande fot i 110 dagar (men vem raknar?) sa kanns det skont att bo pa hotell bara vi tva. for att inte saga underbart.
det var aven harligt att prata med bade mamma och pappa pa telefon i forrgar.
och tomas pa skype, aven om det aldrig ar sarskilt bra mottagning.
jag lantar inte hem, men det ar skot att vi har mindre kvar an vi avverkat kan man saga.


mitt thai-nummer visade sig inte fungera i vietnam, sa om nagon vill mig nagot finns jag de kommande tre veckorna pa mitt vanliga svenska telefonnummer!

btw, jag har blivit 08!

this is my new thai-number:

08-75140983

call me! :)


det samsta med att vara pa langresa.

ar just att resa. ta sig mella olika platser. flygplan. buss. tag. ga. tuk tuk. bat. jag tror att vi provat nastan alla satt att fardas. minus motorcykel och luftballong. typ.
att ta sig mellan A till B kan ibland kannas sa.. oinspirerande.

idag ska vi alltsa flyga till ho chi minh (saigon). en antagligen ganska skumpig luftfard med vietnam airlines. kommer nog inte bjuda pa varken 500 days of summer, regina spektor, elvis costello eller gott kak som quantas gjorde i forrgar.
dock kommer det ta oss till havet, sdtrander, sol och bad.
inte sa illa pnikat.
jag klagar inte.

kommentarsvar:

hannapanna: tack! du ar ju expert inom amnet..och en hakan-kvall ar givet!

anna: hahaha, det dar hade jag nastan glomt.. sjukt kul!

en natt med mig och mika kan inte bli trakig.

i natt vakande jag av att mika pratade i somnen. pa engelska.
"her cake is both hard and dry"

okej mika. okej.

samma natt vakande mika av att jag satte mig upp och sa foljande i somnen:
"jag fattar inte att vi inte markte nar dom bytte!!!"
"va?"
"ja, dom bytte lakan och madrass och kudde och allt"


jag hade velat spela in oss. det hade varit roligt om vi pratade med varandra!

vi ar inte langre dom som flyger ekonomiklass

nej, vi ar dom som flyger buisness class (las nastan lika bra som forsta klass)! igar blev vi uppgraderade och i de 9 timmarna pa flyget satt vi i breda fatoljliknande saker och fick god mat och bra service. det ar tydligen sant som hander ibland om man har tur..

en rolig sak pa planet var att mika skulle ga pa toa och byta fran shorts till leggings. sagt och gjort. hon tog sig till toan. hon nojde sig dock inte med var buisness class toalett, utan snek sig in pa forsta klass toaletten. val dar inne glomde hon sina shorts.
tva minuter efter att hon var tillbaka kom en flygvard viftandes med hennes shorts i luften och basunerade ut att nagon glomt dom pa toaletten.
mika blev rod i ansiktet (nastan forsta gangen pa de 20 ar jag kant henne som jag sett henne rod) och alla skrattade.
det var roligt, ni skulle varit dar.

en trakig sak pa planet var att att precis nar vi skulle landa sag piloten att det var ett annat plan pa var landningsabana och vi var tvugna att anvanda extra motorer och allt for att kunna lyta igen och inte krocka.
tur att var pilot viste vad han gjorde.

vi har spenderat natten i ett ubervarmt rum, det luktar en blandning av mat och avgas, hela tiden hors tut tut fran vagen.
jepp, vi ar i bangkok. khao san road narmare bestamt.
i eftermiddag ska vi titta pa folk och strosa bland marknadsstanden.

i morgon drar vi vidare till saigon i vietnam (den heter inte det langre, men jag kommer inte ihag det vietnamesiska namnet)!

vi mar bra och ar pa G! det har ska bli kul! 

saker som kan fa mig att langta hem lite till..


hakan hellstrom har slappt en live dvd (!), hur ar den?

hurricane gilbert har gjort ett soloalbum. nagon som lyssnat?

lykke li ska slappa nytt. hallelulja!

(tack, tack, tack basta erika for att du skickade mig och mikaela elle, sa att vi fick dessa + manga lfer viktiga upplysningar!)


hej da australien!

det kanns lite sorgligt men anda dags att lamna landet dar folk kallar en 'love', 'babe' och 'darling' utan att man nagonsin traffat dom tidigare.
nu ska vi istallet styra mot landet vars enda ord jag kan pa deras sprak ar 'chang' (elefant) och 'kap kun ka' (tack). typ i alla fall.
det kommer bli hur bra som helst. det vet man redan innan.

vi har varit ivag i nastan 4 manader och ska vara ivag i ungefar 2 till.
tiden har gatt lojligt fort och vi har njutit hela tiden. nagot vi tanker fortsatta med.
jag har inte langtat hem ungefar 2 timmar av de x antal timmar vi varit hemifran. en ganska liten del kan man saga..
daremot saknar jag manga personer hemifran, men vi kommer ju att ses snart.

igar kvall firade jag och mikaela nyar. vi at treratter pa en fin restaurang i darling harbour, bestallde in en flaska vin fran en vingard vi besokt i yarra valley (de bortli) och njot i fulla drag.
natten innebar dans dans dans pa sidebar, dar kronprins fredrik traffade sin mary.
citat fran mikaela: "jadrar vad gott, ikvall ska jag nog hangla. med min kavaj."
hon har kopt en ny fin kavaj, och jag lovar att ni ocksa hade velat hangla med den om ni hade sett den.
ska slanga upp en bild nar vi kommer till bangkok.
dit aker vi om 3 timmar. 
val dar kommer tidsskillnaden hem bara vara 6 timmar! bra dar.

tack australien. du har varit fin mot oss. 

det kommer snart ett langre, battre inlagg..

men da fran bangkok!
om nagra timmar drar vi vidare, norrover. fast norrover for oss blir runt ekvatorn, sa det ar inte sa farligt som det later.
vi mar bra. hoppas ni gor det med!

sista koppen te

sedan bar det av till flygplatsen.
nytt aventyr.
nya krafter.
varlden, here we come!

genuint

det ar sa det kanns nar man ar tillsammans med familjen parrington-jones.
dom ar genuint godhjartade och generosa manniskor, och vi hr kant oss som hemma har.
jag ar verkligen tacksam for att jag har fatt lara kanna nya vanner, vanner for livet.
min engelska brister lite nar jag vill forklara hur tacksamma och glada vi ar for att vi lart kanna dom och allt de visat och lart oss, men jag hoppas att det marks pa oss, att det lyser igenom.


ikvall har duncan lagt over en heeeeeel massa mussik till min shuffle, allt fran bon iver till tidig australiensist 80-talspunk. det ni! har fatt massor att bita i, och jag kommer alska varje sekund jag har lurarna i mina oron.

aven om vi ikvall hade lipkalas efter middagen, sa ska det bli kul att komma ut pa aventyr igen, och se massor med nytt, vilket vi kommer gora i bade thailand och vietnam.
var sa sakra, jag ska halla er uppdaterade!

devastation.








de grona skotten som kommer ut ur alla eucalyptustrad ar bara en sista reaktion innan tradet troligtvis dor.
for bara nagra manader sedan var marken, graset, hela kittet helt svart.

andra saker vi agnat oss at.

att gora sushi var mycket lattare an vantat.
en kvall gick jag, shona och mika pa utomhusbio. julie and julia var en underhallande film, men vad som var battre var stamningen. det flog till och med eldflugor ovanfor vara huvuden.





sista timmarna pa 2009









vi koncenterade vara sista timmar av 2009 at kangurukott, kladdkaka och konverationer.
vi avslutade kvallen med nagra glas appelchampagne och filtar i soffan.
ganska soft kan man saga.

hemma, dar mina skor star.

jag ska gora en ordentlig bilduppladdning innan vi lamnar wendy + familj.
har blivit valdigt bortskamd med att kunna uppdatera bloggen ganska mycket nu, vilket ar roligt.
i morgon ska jag packa ner mitt liv i min rygga igen.
hej da byralador, hej packpasar.
det kanns konstigt, for nagot vis har det lilla trahuset bredvid hallonfalten i toolangi blivit hemma. om an bara for en knapp manad.

pa tisdag bar det av till sydney for tredje gangen, da ska jag och mikaela fira nyar. vi ska ga pa operahus restaurangen och ata suhi och dricka fancy drinkar, for att sedan dra vidare till nagon rooftop bar och dansa tills vi knappt kan ga hem.
och med hem da menar jag ett rum pa ett hostel vi delar med 6 stycken andra..
det ar otroligt vad man kan andra sina forhallanden fort, tycker ni inte det?

black roadtrip

jag, mika, wendy, duncan och shona har just kort runt i omradet dar forra arets stora brander harjade.
kinglake, victoria, australien narmare bestamt.

det var ren forsorelse. 2 000 hus helt nerbranda.
vet inte hur manga hektar, men manga. som om det skulle brinna hela vagen fran smalandsstenar till varberg, med en bredd pa 5 mil.
nagonting runt 300 doda.
men tank er, 2 000 hus. hur manga manniskors hem ar det?

nu bor dom i en barackby, med gemensamt kok. som om dom vore pa campingsemester.
sjukt.
helt galet sjukt och nedslaende att se.

fraga mig inte varfor

jag antar att jag ar en produkt av min generation.
det ar nog darfor jag gick in pa blogg.se och skapade ANNU EN blogg.

en svart langkjol med hog midja

ska inhandlas inom en vecka.

rebecca/fiona


alexa.




.

JAK AND JIL BLOG

1 januari 2010

idag har jag sovit lange.
lite for lange.

idag har jag pratat med tomas.
min tomas.

idag har jag atit frukost med mika.
min basta van mika.

idag ska jag lara mig att rulla rullar.
fina, fina sushirullar.

sedan ska jag till jobbet.
hallonfalten.

livet kunde varit jobbigare.


RSS 2.0